ID: 642171481

Wat ga je doen op cursusdag 1?
Tijdens deze cursusdag krijg je inzicht in de rol van je gedachten. Je ontdekt hoe je gedachten beïnvloeden wat je voelt en wat je doet. Je gaat aan de slag met het onderzoeken van je gedachten. Door meer grip te krijgen op je gedachten kun je beter omgaan met situaties waarin je problemen ervaart.

Heb je last van vervelende of negatieve gedachten? Deze gedachten houden je tegen in de dingen die je wilt doen. Je vindt het bijvoorbeeld eng om met iemand te praten omdat je denkt dat diegene je saai vindt. In deze cursus ga je de strijd aan met je negatieve gedachten. Je probeert in de praktijk uit of ze wel echt waar zijn.

Nieuw gedrag kun je aanleren, net als fietsen

Als kind leren we met vallen en opstaan hoe we moeten fietsen. En als je lang niet gefietst hebt gaat het lastig in het begin. Na een tijdje gaat het beter. Als je een dag gefietst hebt weet je weer helemaal hoe het moet.

 

Manieren van denken, voelen en doen

Ook je manieren van denken, voelen en doen leer je als kind al aan. Bijvoorbeeld plezier hebben, dingen durven en omgaan met andere mensen. Er kan een tijd komen waarin je dit gedrag niet meer zo vaak uitvoert. Je hebt bijvoorbeeld niet meer zoveel plezier omdat je niet goed in je vel zit. Of je hebt minder contact met anderen.

 

Weer op de fiets stappen

Gelukkig kun je het fietsen weer oppakken. Het kan even eng zijn om weer op de fiets te stappen. De manieren van denken, voelen en doen kunnen lastig zijn om op te pakken als je er een tijdje mee gestopt bent. Gelukkig ben je deze manieren net als fietsen nooit helemaal verleerd. Deze cursus helpt je om hier weer mee aan de slag te gaan.

Wat ga je doen op cursusdag 2?

Positief zelfbeeld

© 2016 2B-eat