ID: 642171481

Anoniem

Loes is een van de mensen die écht weet hoe mijn eetstoornis eruit zag. Met een eetstoornis zit je meer dan eens in tweestrijd. Je gezonde kant weet dat je moet praten, maar je eetstoornis doet er alles aan om het een geheim te houden. Loes wist hier, mede door haar ervaringsdeskundigheid, door heen te prikken. Ze wist precies de juiste dingen te zeggen, zodat ik wilde praten zonder dat ik me aangevallen voelde. Ik beschrijf Loes daarom als zeer (ervarings)deskundig, open en hartelijk persoon. En ik weet zeker dat ze nog ontzettend veel mensen zoals jij en ik gaat helpen!

Lilian

Toen ik Loes voor het eerst leerde kennen, voelde ik me meteen op mijn gemak, iets wat ik niet zo snel heb bij mensen vanwege mijn angststoornis. Ik hoefde me niet te schamen en kon mijn emoties uiten. Ik kon dan ook met een gerust hart mijn verhaal bij haar kwijt. Ik zou Loes omschrijven als warm, betrokken, persoonlijk, empathisch, maar ook humoristisch, direct en confronterend waar nodig. Ze wist vaak de vinger op de zere plek te leggen. En hoe ik me ook voelde bij binnenkomst, ik ging altijd met een fijner gevoel naar huis!

Wat anderen over mij zeggen

Anoniem

Ik heb Loes ervaren als een prettige vrouw in de omgang en erg begrijpend. Zij herkent problematiek snel en gaat doelgericht te werk. Zij is rustig, en laat je jouw eigen verhaal doen voordat zij een oordeel zou vellen. Het is zeer prettig dat zij je een veilig gevoel geeft, en dat je je niet hoeft te schamen voor de dingen die je meemaakt. Dat je niet gek bent. Loes heeft een heldere blik en ik denk dat zij in staat is om veel mensen te helpen die in de soortgelijke situatie zat als ik. Ook erna heb ik nog contact met Loes gehouden, zoals ik al zei. Een voorbeeld voor mij! Zo hoort het!

Romy Hazeleger

Ik ken Loes uit de tijd dat ik zelf erg slecht in mijn vel zat. Loes was  mijn begeleidster, en begeleidde mij en een aantal andere meiden met een eetstoornis. Direct viel mij op dat Loes veel wist van de meiden, en erg geïnteresseerd over kwam. Ze vertelde ook veel over zichzelf, wat ik tot op de dag van vandaag nog goed herinner. Ik vond dat erg helpend, en voelde me geborgen en veilig, want hoeveel herkenning haal je uit een begeleider die weet wat je doormaakt, omdat zij hetzelfde hebben meegemaakt? Ik kon me goed uiten bij Loes in de groep, en zij liet voor iedereen ruimte over. Zij betrekt iedereen in een groep bij de situatie, en niemand valt buiten de groep door Loes' haar oplettendheid. Ze geeft mij het gevoel dat ze er altijd voor mij is. Later na de sessies benaderde ze mij dan ook nog privé. Ik vond dit erg prettig, en heb hier ook steun aan gehad, zo hoort het voor mij! Ik vind Loes iemand die echt goed is door haar ervaringsdeskundigheid in de hulpverlening. Tevens is ze erg professioneel, en zal nooit zich voordoen als een totale "lotgenoot", wat denk ik ook erg belangrijk is, anders krijg je misschien een vreemde, concurrerende situatie voor een patiënt.

Sanne

Mijn ervaring met Loes is dat Loes een persoon is waar je makkelijk mee praat. Ze heeft een vriendelijke, open houding en kan goed luisteren. Ze is begripvol maar ook eerlijk. Ik vind het fijn dat ze me vanuit haar ervaringsdeskundigheid begrijpt en tips geeft. Tijdens een wandeling of met een kop koffie praat het makkelijk en vrij en is het fijn om iemand te hebben waarbij ik mijn hart kan luchten. 

Anoniem

Loes is mijn begeleidster geweest tijdens de periode dat ik voor mijn boulimia hulp kreeg. Zij inspireerde mij, gaf me het juiste gevoel van waardering en goede handvatten om aan mijn eetstoornis te werken. Ze kan zich heel goed inleven en is een warme persoonlijkheid.

© 2016 2B-eat