ID: 642171481

Kijk samen met 2B-eat naar ´To the Bone´.

Netflix komt met een van de eerlijkste films die ooit over anorexia is gemaakt.  Achter het project zit schrijver en regisseur Marti Nixon (UnREAL, Buffy the Vampire Slayer), die zelf tijdens haar tienerjaren kampte met anorexia en boulimia. Het project was dan ook enorm belangrijk voor haar en ze vond dat de film er moést komen. 

Ze vond ook al snel haar ideale hoofdrolspeelster, de Britse Lily Collins, die ook een vervelend verleden heeft met anorexia. De 28-jarige Lily Collins vertelde in een interview dat ze enorm trots is op de rolprent, maar bang was om te moeten afvallen voor de film. Dat deed ze dan ook onder de strenge begeleiding van een voedingsdeskundige:

'It was like the universe literally throwing it in my face saying, this is something you need to address either for yourself or for other young people going through it out there.'

 

Een twintigjarige vrouw gaat de strijd aan met anorexia in de nieuw film To the Bone. Het drama draait om de onhandelbare Ellen, die al sinds haar tienerjaren worstelt met een eetstoornis. Haar disfunctionele familie plaatst haar uiteindelijk in een onconventioneel behandelingsprogramma, waar ze een zowaar een hechte band opbouwt met de andere deelnemers. Ellen wordt gespeeld door Lily Collins. Keanu Reeves  geeft gestalte aan de eigenzinnige doctor die de groep met humor en compassie probeert bij te staan. De film werd geschreven en geregisseerd televisieveteraan Marti Noxon, bekend van Buffy the Vampire Slayer, 

Alvast een impressie krijgen van de film? Kijk dan hier de trailer:

https://youtu.be/BKka-ZwUtfk

Wil je deze film wel heel erg graag zien, maar ben je er bang voor dat hij je eetstoornis zal triggeren? Of vind je het gewoon prettiger om deze samen met anderen te kijken? Meld je dan nu aan door een mail te sturen naar info@2b-eat.nl. Na de film zullen we even de tijd nemen om na te bespreken wat je van de film vond en wat het met je (eetstoornis) doet. 
Wil je graag een vriend/vriendin of iemand anders meenemen, dan is dit natuurlijk geen probleem :-)

© 2016 2B-eat