ID: 642171481

Beheerste strijd

April 11, 2016

 

Het is half 11, ik heb een gesprek gepland staan.

Zij komt gespannen binnen, ik zal mijn woorden met zorg moeten kiezen want het is beter om in gesprek rust te behouden zodat mijn beslissing duidelijk overkomt.

Ik weet dat ze het niet leuk zal vinden maar toch moet het zo gaan.

Ik vraag haar eerst haar verhaal te doen, even pijlen waar zij zit. Misschien kan ik mooi inhaken op iets wat ze zegt. Ik zie dat ze zichzelf nauwelijks bij elkaar houdt. Voorzichtig kies ik mijn woorden, wil het haar niet moeilijker maken maar het moet gezegd worden. Het helpt haar ook niks verder als ik niet duidelijk ben. Ik heb echt wel het beste met haar voor maar dat is voor haar heel moeilijk om nu te zien, ze is zo vol emoties dan vervagen de feiten. Aan mij de taak om die feiten toch te blijven benadrukken zonder over haar gevoelens heen te walsen.

Het is zoals het is.

Ik kijk op de klok, ja ik moet gaan afronden want ik heb zo de volgende afspraak en eigenlijk heb ik ook best zin in een kopje thee. Moet ook nodig even plassen. Als ik nu het gesprek kan afronden red ik dat nog net.

De boodschap lijkt me overgekomen, ze zal er wel aan wennen. Nooit leuk om de boodschapper te zijn maar dat hoort er bij.

“ zie je volgende week” ik beeindig het gesprek.

Tijd voor thee, lekker!

 

Half 11, ik zit lijnrecht tegenover haar rechtop in mijn stoel. Zij schijnbaar ontspannen achteroverleunend in de hare.

Met zorg en beheersing kies in mijn woorden om zonder teveel emoties ,die de kracht ervan zouden kunnen ondermijnen, tot mijn visie te komen.

Zij in haar professionele rol hoort mij aan maar weerlegd direct al mijn argumenten met nog meer beheersing en zorgvuldig gekozen woorden als ik doe. Ik voel dat zij in winnende positie is. Dit is haar terrein en haar kamer, haar stoelen en haar manier van werken.

Het is mijn strijd en ik delf het onderspit van de omstandigheden. Kan de emoties niet goed de baas. Ik kan niet in een rol blijven want dit gaat over mij en mijn leven.

Ik voel. Zij is afstandelijk en ik haar rol, gevoel is ondergeschikt en dat geeft haar macht.

Gefrustreerd over de ongelijkheid verlies ik mijn woorden en zo de strijd. Zij wint op voorhand en wist het al.

Please reload

Uitgelichte berichten

Aankomen en angsten…

December 1, 2017

1/1
Please reload

Recente berichten

August 14, 2019

May 9, 2019

April 24, 2019

March 20, 2019

January 31, 2019

Please reload

Archief
Please reload

Zoeken op tags