ID: 642171481

Foodies: hip, hipper, hipster

April 5, 2016

 

Wat zijn we toch met z’n allen goed bezig!!!

Hennepzaad, stuifmeelkorrels, chiazaad en zoete bataten in overvloed. O, dan vergeet ik nog de lijnzaad, liefst gebroken, de kokoscreme want boter is slecht en margarine is zo nep! En gedroogde moerbeien, acai bessen, goij bessen ,cacaou nibs,  kelp noodles, maca poeder, quinoa, avocado’s en dan vergeet ik bijna nog de inca bessen, dat volk was zo hoogontwikkeld dan moeten bessen die naar hun vernoemd zijn zeker wel the top op the world zijn.

En ook ons kruidenassortiment is niet vergeten, peterselie is zoooooo 2008!

Dacht je met gemberwortel al heel erg goed mee te komen, blijkt ook deze alweer ouderwets. Nog steeds even gezond en even lekker om mee te koken, maar als je hip wil zijn moet je toch je huiswerk beter doen.

Nee, om een beetje mee te kunnen praten heb je toch zeker wel kurkuma nodig. koenjit is nog sjieker en als je helemaal indruk wil maken praat je over tarmeriek. Overigens met geelwortel weet ook iedereen wat je bedoeld en als je de verse variant neemt ben je ook weer net een stapje hipper dan die sukkels die de huis tuin en keuken variant in poedervorm gebruiken. Dan heb je je duidelijk niet echt verdiept en val je als meeloper door de mand.

Voedsel is heilig, superfoods het hoogst haalbare. Laat zien waar je voor staat.

 

Geloof in de kracht van onze natuur. Onze ware natuur zie je terug in wat we eten en waar we mee koken. De zon, aarde, lucht en water creëren samen unieke, hoogwaardige voedingsstoffen die ons helpen het optimale uit ons eigen leven te halen, je stelt pas echt wat voor in het leven als je optimale voeding nastreeft.  Superfoods voor lichaam en geest. Uitsluitend rechtstreeks uit de natuur en van de beste plaatsen der aarde.

Verre plaatsen want wat je van ver haalt is lekker en verantwoord. Met vliegtuigen op natuurlijk groene aardgas of koolzaadolie en in de winkels mooi per stuk verpakt in plastic, maar die kan tegenwoordig ook afgebroken worden mits je wat meer geld neerlegt voor deze gezonde keuze verpakking.

En ons dagelijks brood? Past zowiezo niet in Paleo. En wat te denken van alle glutenintoleranties? Maar ook daar is genoeg op gevonden, van het alweer heel gewone speltbrood en zuurdesemvarianten, nu ook haveramandelbrood om helemaal goed voor de dag te komen. De bijzondere namen verleiden je regelmatig tot het uitproberen van allerlei varianten hierop. Lijnzaadbrood doet het goed en natuurlijk ook het koolhydraatarme brood want koolhydraten zijn tegenwoordig op de zwarte lijst belandt.

Ik vertel hier voor niemand vast iets nieuws.

Hyperfoods zijn de bom.

Ik ben liever naturel, ik kan zo genieten als ik in het voorjaar de laatste restjes boerenkool nog sta te oogsten, de superfood van Hollandse bodem, chinesen betalen zich er scheel aan. Ondertussen komen de jonge brandnetelscheuten ook al op, en in het voorjaar al die wilde kruiden zomaar in je achtertuin! Verser kan niet en verpakking-vrij al moet je alles wel zelf wassen, snijden en klaarmaken. Maar dat doe ik dan heel mindfull.

De vliegtuigen kunnen ook, met hun groene energie, aan de grond blijven staan. Dat is toch super! En voedsel : Superfood-zaam uit eigen tuin voor elk budget beschikbaar en zonder hip te zijn wel optimaal gezond bezig. Nu maar hopen dat niet alle hipsters nu mijn achtertuin komen plunderen als ze mijn simpele oerhollandse superfoods massaal ondekken.

Please reload

Uitgelichte berichten

Aankomen en angsten…

December 1, 2017

1/1
Please reload

Recente berichten

August 14, 2019

May 9, 2019

April 24, 2019

March 20, 2019

January 31, 2019

Please reload

Archief
Please reload

Zoeken op tags