ID: 642171481

Ouderbijeenkomst 2B-eat

April 30, 2017


Je maakt je zorgen om je kind, en terecht. Eetstoornissen zijn ernstige ziekten en de lichamelijke en sociale gevolgen zijn niet gering. Het lastige is dat mensen met anorexia, boulimia of een andere eetstoornis vaak een tijd ontkennen dat ze hulp nodig hebben. Dan kun jij het idee krijgen dat je machteloos bent. Niet alleen je kind heeft het dus zwaar met zijn/haar eetstoornis. Ook voor jou als ouder kan het een moeilijke en pijnlijke periode zijn. Je wilt het juiste doen, je kind helpen maar hebt ook behoefte aan (h)erkenning en steun?

Kom dan naar de ouderbijeenkomst!

Tijdens de ouder(s)bijeenkomst is er ruimte voor jou/jullie verhaal! (H)erkenning en steun vinden bij de andere ouders kan al zoveel doen. Daarnaast kun je al je vragen aan mij en aan de ervaringsdeskundige ouder, stellen. Ik kan je dan antwoorden geven vanuit mijn eigen ervaringen met verschillende eetstoornissen en vanuit mijn deskundigheid als ouderbegeleider. De ervaringsdeskundige zal jouw vragen beantwoorden vanuit haar ervaring met een dochter met een eetstoornis.

Inhoud
10.00 uur   Welkom
10.05 uur   Introductie: wie ben ik en wie zijn wij?
10.45 uur   Tips en handvatten voor ouders
11.00 uur   Uitwisselen ervaringen
12.00 uur   Afsluiting

 

Introductieronde.
Allereerst zullen wij onszelf kort voorstellen. Wij zullen vertellen over onze eigen ervaringen met een eetstoornis (binnen het gezin). Daarna is er voor jou de ruimte om jezelf kort voor te stellen. Niks moet, maar als je wilt zou het fijn zijn als je iets wilt vertellen over je zoon of dochter die een eetstoornis heeft. En over jezelf. Hoe het met jou gaat.

Tips en handvatten voor ouders
Je wilt het juiste doen, je kind helpen. Alleen hoe doe je dat? Wij zullen een aantal tips en handvatten aanreiken die jou als ouder houvast kunnen bieden.
 

Uitwisselen ervaringen
Je brengt in wat je met de andere ouders wilt delen of waarover je vragen hebt. Elk onderwerp is goed. Wil je voornamelijk luisteren naar wat de anderen te zeggen hebben, dan is dit natuurlijk ook goed.
 

Kosten
De kosten bedragen €8,50 p.p per bijeenkomst.
 

 

Aanmelding
Aanmelden kan door een mail te sturen naar 2beattogether@gmail.com
 

Data
De volgende bijeenkomsten staan gepland op zaterdag 13 mei, 3 juni en 1 juli 2017. Van 10.00-12.00uur.
Je bent van harte welkom om meerdere keren te komen!

Locatie
De bijeenkomst zal plaatsvinden op de locatie in Uden of Erp. Na aanmelding ontvang je het adres

Please reload

Uitgelichte berichten

Aankomen en angsten…

December 1, 2017

1/1
Please reload

Recente berichten

August 14, 2019

May 9, 2019

April 24, 2019

March 20, 2019

January 31, 2019

Please reload

Archief
Please reload

Zoeken op tags