ID: 642171481

Een terugval. Alweer..

August 29, 2017

 

 

"Ik merk dat mijn eetstoornisstem zich aan me aan het opdringen is. Hij vertelt me hoe zwak ik ben. Een vreetzak die eten niet kan weerstaan. Dat ik pas goed en krachtig en bewonderenswaardig ben als ik van eten af kan blijven. Er controle over kan hebben. Stiekem geloof ik hem een beetje. Soms geloof ik hem helemaal. Ik geef hem daarom een kiertje. Ik weet het, niet slim. Die gedachte stop ik snel weer weg als hij opkomt. Ik wil er niet aan denken wat het kiertje voor gevolgen kan hebben. 
Ik leg mezelf op dat ik 1 product niet mag eten wat thuis in de kast ligt. Het moet wel iets zijn wat ik heel erg lekker vind. Een zak chips in dit geval. Soms dan is de aantrekkingskracht erg groot en wil ik de zak chips uit de kast gaan pakken. De tweede keer dat ik voor de kast sta heb ik hem zelfs al open gemaakt. Ik ruik eraan. Na korte twijfel leg ik hem alsnog weer onaangeraakt terug. Want ik wil me weer sterk voelen. Aan het einde van de dag geeft het slagen van dit streven me even een kortstondig goed gevoel. I did it! Maar mijn oude eetstoornis wil meer invloed hebben. Het gaat hem niet snel genoeg. Ik houd hem tegen. Stapje voor stapje. Ik in controle, want dan kan ik altijd nog terug. Maak ik mezelf wijs.."

 

 

"Ik eet. Ik vergeet. Ik voel alleen nog maar mijn volle maag. Het lijkt zelfs alsof mijn benen al direct 5 kilo zwaarder zijn geworden. Het voelt vies, verschrikkelijk. Maar dat was juist misschien ook wel de bedoeling. Mijn verdriet, mijn zelfhaat is nu tastbaar".

 

 

"Ik wil niet meer voelen. Dus ik eet niet. Ook drinken wordt steeds minder. Het liefst laat ik niks over mijn lippen gaan. Leegte. Het geeft me rust".

 

 

"Binnen een paar minuten kan ik bij de supermarkt zijn en kopen wat ik echt lekker vind. Maar daarvoor is het al te laat. Ik moet NU mijn gedachten stoppen, niet meer denken en niet meer voelen. Dus ik moet NU eten. Niks of niemand kan me meer tegenhouden, mijn besluit is genomen. Ik ben waardeloos, een nietsnut. Ik ben boos en teleurgesteld in mezelf en misschien zit er ook wel een beetje zelfmedelijden bij? Ik wil zo graag iets zijn, iemand zijn. Het strenge dieet gaf mij het gevoel alsof ik iets en iemand was. Maar dat ben ik dus niet…wederom gefaald".

 

Een aantal fragmenten van mijn 10 jaar durende strijd tegen verschillende soorten eetstoornissen. Herken jij er iets in? 

 

Lieve groet,

Loes

 

Please reload

Uitgelichte berichten

Aankomen en angsten…

December 1, 2017

1/1
Please reload

Recente berichten

August 14, 2019

May 9, 2019

April 24, 2019

March 20, 2019

January 31, 2019

Please reload

Archief
Please reload

Zoeken op tags