ID: 642171481

Zwanger na een eetstoornis

December 8, 2017

 

 

Op dit moment ben ik zwanger van ons tweede kindje. Dat blijft toch wel zo mooi, zo bijzonder, het is echt een groot wonder! Ons kindje groeit in mijn buik en ik ben mijn lichaam daar zo dankbaar voor, dat het - nadat ik het al die jaren heb getreiterd - toch nog steeds in staat is om ons nog een mini-mensje te geven.

 

Ik heb zelf namelijk 17 jaar lang een eetstoornis gehad. Dit begon rond mijn 12e met anorexia, wat na een dieptepunt in mijn gewicht omsloeg naar boulimia. Jarenlang had het ‘eetstoornis monster’ mij in zijn macht en verafschuwde ik mijn lichaam met in het bijzonder mijn buik. Hoe dun ik ook was, mijn buik vond ik altijd te dik en te lelijk. Maar nu - na alweer een aantal jaren verlost te zijn van die stomme eetstoornis - geeft diezelfde buik mij voor de tweede keer een klein wondertje! Mijn buik wordt steeds dikker en ik voel nieuw leven in mijn buik. Die buik die ik heel lang heb verafschuwd, daar hou nu gewoon van!

 

Naast mijn buik is mijn hele lichaam voller geworden en natuurlijk is dat niet fijn. Maar voor nu is het echt het allerbelangrijkste dat alles goed gaat met de zwangerschap. Dat ik goed en voldoende eet zodat ik een gezond mensje op de wereld kan brengen. Daarna zie ik wel weer verder en pak ik mijn hardloopschoenen weer uit de kast. Maar ook dan geef ik mijn lichaam de tijd om rustig te herstellen en zal ik niet volop gaan lijnen. Mijn lichaam bewijst mij nu weer hoe sterk het is, en ik heb er het volste vertrouwen in dat wij samen langzaam teruggaan naar een gezond gewicht. Wij samen - mijn lichaam en ik - en daar komt geen eetstoornis meer tussen!

 

Dit is mijn tweede zwangerschap en ik kan oprecht zeggen dat het bij mijn eerste zwangerschap net zo goed voelde. Als was het misschien iets spannender, omdat ik niet wist wat mij te wachten stond qua gevoel op mijn veranderende lichaam. Maar ook toen genoot ik van mijn dikke buik en was ik erg blij met onze zwangerschap.

 

 

Liefs, Anoniem

Please reload

Uitgelichte berichten

Aankomen en angsten…

December 1, 2017

1/1
Please reload

Recente berichten

August 14, 2019

May 9, 2019

April 24, 2019

March 20, 2019

January 31, 2019

Please reload

Archief
Please reload

Zoeken op tags