ID: 642171481

Aankomen en angsten deel 6

March 30, 2018

 

 

 

Ondertussen weer enkele maanden verder. Mijn gewicht is verder in een voor mij aanvaardbaar tempo gestegen. Ik kan opnieuw beginnen dromen van een toekomst na mijn eetstoornis. Voorlopig raden artsen me aan om nog niet opnieuw te starten met een opleiding of het zoeken naar werk aangezien dat in het verleden een trigger was voor mijn ziekte omwille van de stress die ik erdoor ervaar. Ik mag echter wel opnieuw beginnen dromen van terug zelfstandig te gaan wonen. Eindelijk komen de beloningen van mijn harde werk en doorzettingsvermogen van het afgelopen half jaar, in het vooruitzicht !

 

Ik besef ook opnieuw dat de zomer er voor mij totaal anders gaat uitzien dan een jaar geleden. Ik heb eindelijk een start genomen in mijn herstel en de eerste kilo’s zijn er bij! Ik heb meer energie en ben eindelijk verlost van dwangmatigheden die de eetstoornis met zich meebracht. Ik kan terug een beetje genieten van eten en wordt niet meer doodsbenauwd wanneer mijn moeder het eten bereidt of er pizza wordt besteld. Die rust heb ik jarenlang niet gehad en ik kan eerlijk zeggen dat ik dolgelukkig ben dat ik het opnieuw kan ervaren!

 

Het voelt weer alsof Linda de touwtjes van haar eigen leven weer in handen heeft en niet de eetstoornis ! Ik krijg ook opnieuw meer eigenwaarde. Dit keert jammer genoeg maar met mondjes maat toe… Ik ben nog steeds erg onzeker en kritiek is voor mij ook zeer moeilijk om te verdragen. Als in een reflex vat ik opmerkingen op als een aanval op mijn persoon en voelt het alsof ik gefaald heb en mezelf opnieuw moet bewijzen. Loes heeft me hierin geholpen door te werken met G-schema’s en me tips gegeven om denkfouten zoals zwart-wit denken en verpersoonlijking, te herkennen en te bestrijden. Wanneer ik dan echter weer een verwijt te horen krijg, gaan er echter weer alarmbelletjes af in mijn hoofd maar dit beseffen is alvast een eerste stap in de juiste richting! Me ertegen verzetten zal een volgende stap zijn die me ongetwijfeld ook zal lukken om te nemen!

 

Please reload

Uitgelichte berichten

Aankomen en angsten…

December 1, 2017

1/1
Please reload

Recente berichten

August 14, 2019

May 9, 2019

April 24, 2019

March 20, 2019

January 31, 2019

Please reload

Archief
Please reload

Zoeken op tags