ID: 642171481

Krijgen jongens genoeg lichaamsvoorbeeld variatie?

April 16, 2018

 

‘L’Oréal, want ik ben het waard ’en ‘Gilette, the best a man can get’ zijn slechts twee van de tientallen slogans waarmee we dagelijks worden geconfronteerd. Sla je een tijdschrift open, wandel je voorbij reclameposter of kijk je naar de televisie, dan word je al snel geconfronteerd met reclame. Overal en op elk moment proberen adverteerders de aandacht te wekken door hun reclame zo opvallend en aangenaam mogelijk te maken zodanig dat ze toch maar in het oog springt van potentiële kopers of gebruikers. En wat springt meer in het oog dan aantrekkelijke vrouwelijke of mannelijke modellen met het perfecte gezicht en lichaam waarvan het lijkt dat Barbie of Ken tot leven zijn gekomen? Het dagelijks bewonderen van deze perfecte modellen of schoonheidsidealen laat echter sporen na. Het maakt mensen gevoeliger en bewust over hun eigen lichaam wat zelfs kan leiden tot een dalende lichaamstevredenheid.
Aan vrouwen is in deze materie zowel in Europa als andere continenten al heel wat aandacht geschonken: welke perceptie vrouwen hebben tegenover het gebruik van schoonheidsidealen in media, welk(e) gevolg(en) de ‘perfecte’ vrouwelijke afbeeldingen hebben op hun eigen lichaamstevredenheid etc. Zo bleek dan ook uit onderzoek dat meisjes die op jonge leeftijd met Barbie speelden, zich op latere leeftijd drukker maakten om hun lichaamsgewicht in vergelijking met meisjes die met andere poppen speelden. Barbie heeft in 2016 dan ook een uitbreiding gekregen van haar repertoire. Er kwam een aanvulling van poppen met drie verschillende lichaamsvormen (lang, klein, ronde vormen) en een grotere verscheidenheid aan huidskleuren, haarstijlen en outfits. Over mannen is hieromtrent heel wat minder over onderzocht en wanneer er met een action held gespeeld wordt dan is er eigenlijk maar weinig variatie in uiterlijk mogelijk.
Bron

 

Tijdens mijn gastlessen, waarop ik vroeg naar het ideaalbeeld van jongens, schrok ik toch best wel van de antwoorden die hoorde. De six pack en het gespierde lichaam lijkt door velen als het ideaalbeeld gezien te worden. Dan ben je letterlijk stoer en sterk. 
Zou het helpen wanneer deze action helden een meer divers lichaamsbeeld zou krijgen of is het een druppel op een gloeiend plaat. Of misschien zelfs veel te ver gezocht en moeten we ( ik ;-)) er niet zo moeilijk over doen? 


Lieve groet, Loes

Mocht je moeite met jouw eigen lichaam(sbeeld) en wil je hier graag eens over praten , schroom niet om contact met me op te nemen of neem eens een kijkje op mijn site.
 

 

 

 

 

Please reload

Uitgelichte berichten

Aankomen en angsten…

December 1, 2017

1/1
Please reload

Recente berichten

August 14, 2019

May 9, 2019

April 24, 2019

March 20, 2019

January 31, 2019

Please reload

Archief
Please reload

Zoeken op tags