ID: 642171481

Onzeker

August 25, 2018

 

Vandaag is het thema onzekerheid. Ik heb hier vroeger heel veel last van gehad zo erg zelfs dat ik de deur bijna niet meer uit ging.
Vandaag de dag heb ik er nog steeds wel last van maar kan ik er veel beter mee omgaan en zorg ik ervoor dat het mij niet weerhoudt van het volgen van mijn dromen en het genieten van mijn leven!

Hoe ik dat doe? Dit zijn mijn tips!
 

- Als je je ergens onzeker over voelt besteed er dan niet teveel aandacht aan. Als je bijvoorbeeld heel onzeker bent over je uiterlijk ga je hier dan niet heel op focussen door urenlang in de
spiegel te kijken, hiermee maak je het alleen maar groter . Het is beter om voor jezelf te erkennen dat je de onzekerheid voelt maar om er daarna voor te kiezen je op iets anders te richten.

- Ga niet vergelijken! Vaak als je onzeker bent ga je jezelf heel erg met anderen vergelijken, die in jouw ogen iets beter kunnen, mooier zijn of slimmer. Door dit te doen haal je jezelf alleen
maar naar beneden. Waardeer je eigen kwaliteiten en wees hier trots op er zal altijd iemand slimmer, leuker of knapper zijn maar het is zonde om je hier door rot te voelen.

- Wijk niet af van je plannen! Ik kan bijvoorbeeld vaak erg tegen het sporten opzien, het verschijnen in die strakke sportkleding is nog wel altijd een "dingetje" maar ik weet ook dat ik er mega
veel plezier uithaal en het leuk vind als ik er eenmaal ben. Als ik niet zou gaan zou ik mijzelf erna dubbel rot voelen want dan heb ik ook nog eens iets leuks gemist!

- Sla complimenten van anderen op en haal ze niet onderuit!
Als iemand zegt "Wat zie je er leuk uit" zeg dan niet " Ah nee joh dat valt wel mee dat komt door mijn nieuwe kleding" hiermee maak je heel het compliment weg . Zeg gewoon " Ah wat lief dankjewel"
En sla het op of schrijf het op en lees het later als je je onzeker voelt nog eens na!

- Geloof in jezelf. Dit is misschien wel de allermoeilijkste maar toch is het heel belangrijk!
 

Heb jij veel last van onzekerheid? En heb jij nog tips?
Ik ben heel benieuwd


Meer lezen van Kilo´s vol geluk? Klik dan hier

Please reload

Uitgelichte berichten

Aankomen en angsten…

December 1, 2017

1/1
Please reload

Recente berichten

August 14, 2019

May 9, 2019

April 24, 2019

March 20, 2019

January 31, 2019

Please reload

Archief
Please reload

Zoeken op tags