ID: 642171481

Wel eens echt met een eetverslaafde gesproken?

November 28, 2018

 

 

Wel eens echt met een eetverslaafde gesproken?
Niet? Dan is dit je kans.
 

Mijn ouders scheidden toen ik 10 was. Ergens in de 2 tot 3 jaar die volgden ontwikkelde ik een fikse eetstoornis. Ik had geen anorexia, geen boulimia, iets anders wat naar mijn weten toen geen naam had. Ik at stiekem, dacht natuurlijk dat niemand dat door had. Wat niet zo was. Mijn moeder had het door en die sleepte me mee naar een diëtiste. Mens was zo dun.... Die viel om als ik blies dus wat moest die mij nu vertellen.
 

Het was het begin van 38 jaar zoeken, vechten, vreten en het er weer uit kotsen, me minderwaardig voelen, me dik en vet voelen. Ooo... Aan de buitenkant kon ik het prima verbloemen maar van binnen was het een ravage. Ik leerde bij de diverse pschychologen wel dat het aan mijn gevoel voor eigenwaarde lag, maar geen één had er de oplossing voor.
 

Ondertussen maakte ik kennis met EMDR voor een traumaatje links of rechts. Ik keek hierbij in een lichtbalk waarin een fel bolletje licht van links naar rechts schoot. Volgens mij niets meer en minder dan om je in een staat van trance te brengen. De psycholoog begint vragen te stellen en er borrelt vanzelf een antwoord omhoog. Waarvan ik soms dacht: Hu, waarom zeg ik dit. Eindresultaat is dat ik met een neutraal gevoel naar het trauma kan kijken.
 

Ik kwam dus elke keer wel een ieniemienie stapje verder maar dat gevoel van eigenwaarde hè. Dat wilde niet mee werken. Maar laat ik nou de ongelooflijke mazzel hebben om de allerliefste therapeut van de wereld te treffen. Ik noem haar Loes. Loes heeft door alles wat ze geleerd heeft de mogelijkheid om je zijn/ziel te repareren! Het is voor mij herprogrammeren van mijn harde schijf geweest. Het is het op 1 lijn brengen van je verstand en je gevoel.
 

Op 22 december 2017 heb ik bij haar een sessie gevolgd. Sinds die dag heb ik een normale relatie met eten. Ik heb niet meer gespuugd, me niet meer vol gevreten, ik voel me de mooiste vrouw op aarde en ik ben in balans. Waar ik de weken, maanden daarvoor radeloos was over hoe het verder moest, was en ben ik nu zeker van mijn zaak dat dit niet meer terug komt!
 

Ik kom erop omdat ik hier al weken een doos Merci heb liggen. Die had eerder het einde van de dag niet gehaald.

Loes liet me inzien dat de eetstoornis me al die jaren op de been heeft gehouden.... Het was mijn ruggengraat in de heftigste periodes. Met het losmaken uit mijn relatie, met het kiezen voor mezelf elke dag opnieuw kon ik afscheid nemen van mijn vriendin Eetstoornis. Bedankt voor bewezen diensten maar niet meer nodig!
 

Ik ben in balans!

❤️

Meer lezen van Miss Lou? Klik dan hier om naar haar persoonlijke blog te gaan. 

Please reload

Uitgelichte berichten

Aankomen en angsten…

December 1, 2017

1/1
Please reload

Recente berichten

August 14, 2019

May 9, 2019

April 24, 2019

March 20, 2019

January 31, 2019

Please reload

Archief
Please reload

Zoeken op tags