ID: 642171481

Aankomen en angsten deel 9: Een lichtpuntje…

January 10, 2019

 

 

Ik weet nog goed hoe ik vorige jaar op zag tegen die feestperiode… Vooraf maakte ik me erg zorgen over de veranderde eetstructuur, het kerst-en oudejaarsmenu, ontmoeting met familieleden, enz… Ik haatte de hele periode en zodra ze voorbij was, was ik opgelucht dat ik het had overleefd!

 

Dit jaar ga ik als een volledig ander mens deze periode tegemoet, en ja hier ben ik trots en blij om! Blij vooral voor mezelf. Dat klinkt missen egoïstisch, maar ik ben blij dat ik ondertussen heb bijgeleerd en dat ik weet dat zo’n paar dagen niks maken over het hele jaar. Bijgevolg kan ik me op andere dingen focussen die veel belangrijker zijn bv. het gezelschap, de cadeautjes, spelletjes of de laatste nieuwtjes. Wat een opluchting!

 

Wat het eten betreft, kanis beter mijn grenzen inschatten en aangeven wat voor mezelf haalbaar is. Het hele kerstmenu mee eten, is bv. buiten mijn bereik maar dat dessertje of extra beetje saus zal ik met ‘plezier’ niet aan me voorbij laten gaan… Ook de dagen nadien hoef ik niet met schuldgevoelens rond te lopen. Een hele verbetering sinds de afgelopen jaren….

 

Het was al even geleden dat ik nog eens een blog had geschreven. Hoewel ik nog niet volledig hersteld ben, ben ik wel een ander persoon. Ik heb het afgelopen jaar geleerd mild te zijn voor mezelf en mezelf iets meer te gunnen. Ik durf af te wisselen tussen voedingsmiddelen en de ergste angsten zijn voorbij. Controle uit handen geven, voelt meer en meer als normaal en het lukt me vaker ervan te genieten. Ik krijg ruimte voor andere dingen in mijn hoofd en dat voelt goed. Mijn creatieve bron wordt op zo’n momenten aangewakkerd en ik krijg hier veel meer voldoening van dan al dat gepieker over eten, calorieën enz…

 

Ik heb nog een lange weg te gaan, maar als ik kijk naar de voortgang van het afgelopen jaar, dan ben ik hier trots op! Ik heb vertrouwen in mezelf dat ik de strijd ga winnen en niet die eetstoornis! Ik wens jou het komende jaar net zo’n metamorfose toe ! Het zal niet makkelijk zijn: de weg is lang en vol valkuilen maar hou vol en geef niet op! Het leven is zoveel mooier zonder eetstoornis en er wacht je vast en zeker nog een mooie toekomst!

 

Linda

Please reload

Uitgelichte berichten

Aankomen en angsten…

December 1, 2017

1/1
Please reload

Recente berichten

August 14, 2019

May 9, 2019

April 24, 2019

March 20, 2019

January 31, 2019

Please reload

Archief
Please reload

Zoeken op tags