ID: 642171481

Calorieën tellen

April 24, 2019

Lees hieronder het blog van Michelle over een herinnering aan haar eetstoornis en wat het haar opleverde om deze los te aan laten :-)

 

 

 

 

Mijn eetstoornis begon, zoals bij veel mensen met een eetstoornis, onschuldig. Ik wilde wat gezonder eten en wat meer bewegen. Ik ontdekte calorieën. Iets wat mij eerst nooit geïnteresseerd had, ik hield mij hier niet mee bezig. Toch ging deze manier van energie meten een cruciale rol spelen in mijn leven de komende periode. En ik was mij nog nergens van bewust.

Ik had ergens op internet gelezen wat calorieën waren, hoe ze gemeten werden en ik had er nog allemaal andere zaken over opgezocht, die ik helemaal niet had moeten lezen. Ik had een app gedownload en hield álles wat ik at bij. Hele dagen was ik bezig met die app, voedingswaarde opzoeken op internet en lijstjes maken met wat ik wel en niet mocht eten van mijn eetstoornis. Ik leefde in mijn telefoon en vergat alles en iedereen om mij heen.

Toen ik op een gegeven moment twee weken op vakantie ging naar Frankrijk met mijn toenmalige vriend, was het hek helemaal van de dam. Ik was in een vreemd land, kende niet al het eten en had geen weegschaaltje bij dus ik kon mijn eten niet wegen. Ik at steeds minder, steeds magerder en bewoog zoveel als ik kon. Ik heb werkelijk waar nog nooit zo’n, sorry, KLOTE vakantie gehad. Ik heb nérgens van genoten.

 

Ik hou van wandelen, uit eten gaan, een wijntje drinken, maar mijn eetstoornis liet mij nérgens van genieten. Dat mocht niet. Ik mocht niet gelukkig zijn of genieten van mijn vrije weken. Alles waar ik van hield, liet ik mij afnemen! Als we gingen wandelen moest ik precies bijhouden hoe ver we gewandeld hadden, in welk tempo en wat ik verbrand had aan calorieën. En lekker eten of een wijntje drinken was helemaal uit den boze!

Tegenwoordig is dat gelukkig niet meer. Als ik nu weekend heb, op vakantie ga of met mijn gezin een stukje ga wandelen kan ik hier volledig van genieten! Als ik zin heb om lekker een luier-dag te houden en met netflix een hele dag op de bank door te brengen, denk ik daar geen tweede keer over na. Als ik uit eten ga, kan ik kiezen wat ik lekker vind en een wijntje op z’n tijd gaat er ook weer in! IK tel geen calorieën meer en ze hebben voor mij nu geen verkeerde waarde meer. Je hebt ze nodig, iedereen heeft ze nodig. Om in leven te blijven! Én omdat ze best lekker kunnen zijn! 

X Miez

 

Please reload

Uitgelichte berichten

Aankomen en angsten…

December 1, 2017

1/1
Please reload

Recente berichten

August 14, 2019

May 9, 2019

April 24, 2019

March 20, 2019

January 31, 2019

Please reload

Archief
Please reload

Zoeken op tags